torsdag 20 maj 2010

En kameralös dag i Stockholm


igår var jag i Stockholm. En skön dag. Värme och mest solsken och jag hade tid att gå runt och låta mig inspireras. Norrgavel med skön trädgårdsavdelning. Vackra krukor och sköna engelska trädgårdsredskap och varför har jag bara en balkong? Pratade med tjejerna i kassan. De sa att de sålde bra av Canada Goose Homes sköna seersucker-lakan, och det är verkligen en läcker kvalitet. Rödvitrandiga eller gråvitrandiga. Krispigt fräscha. Jag köpte linnehandduk i rosa-natur och en linnedisktrasa, från Växbo Lin. Kom på mig med att jag aldrig köpt en ny diskhandduk i hela mitt liv. Har fått ärva eller fått i present eller köpt på auktion. Tänker att nån gång är det roligt att köpa nytt och att det fortfarande finns svensktillverkade handdukar att köpa! Känns värt priset, underbart slät...och manglad är den också.
Tittade i flera olika fina inredningsbutiker på Birger Jarlsgatan och jag drack en god, god café au lait på Saturnus och besökte före detta kollegor på Svensk Mönsterform innan jag vände in mot centrum igen och gick till Gertrude vid Norrmalmstorg. Butiken lika fin nu som på invigningsdagen. De har en bra mix av varumärken och inspirerande lite udda möbler och detaljer och lokalen är så vacker.
Gick bakvägar till PUB och R.O.O.M som också har en riktigt bra butik högst upp i huset. Nån våning ner finns en rolig butik med garn och smycken. Tre tjejer driver den och gör mycket roligt av tyger och garner. De syr smycken och annat på maskin och stickar och virkar lite okonventionellt och med mycket färgglädje! Hela butiken går i neonrosa, starkt turkos och rå-gult och det är SÅ läckert!
På söder fick jag tag på blågröna gardintofsar till vårt bruna multimediaskåp. De hänger nu på dörrknopparna och blir en länk till den fina petrolblå insidan. Jag var också på Afro Art, en av mina absoluta favoritbutiker, och köpte randigt grovt tyg som jag skall sy en balkongkudde av. Jag såg några indigofärgade bomullstyger som hade varit vikta och ihopsydda innan de färgades och det blir så sköna mönster på dem när de sedan sprättas upp. De fick mig att tänka på min vecka på Sätergläntans kursgård den sommaren då jag just fyllt femtio och precis var på väg att ta mig ur min låsta jobbsituation. Vi höll på med INDIGO i sju dagar! Vi blandade bad, färgade garner och tyger efter att ha prövat så många sätt vi bara kunde komma på att reservera (hindra blått från att tränga in i) tygerna och garnerna. Jag fick en kreativ boost under den veckan och upplevde en sådan eufori av att få jobba med mina händer, med färger, och att få lära mig nytt nytt nytt och samtidigt knyta an till gamla intressen och slumrande kunskap. Nu på Afro Art var det så fint att se metervis med tyger gjorda på liknande sätt som vi testade under den veckan.
Huvudanledningen till att jag var i Stockholm igår var att det var pressvisningsdag för journalister, mediafolk och bloggare som på något sätt jobbar med inredning och design, och vår underbara PR-konsult Annika på Studio Sankt Paul hade som vanligt gjort en fantastisk presentation av "sina" varumärken. Kolla hennes hemsida. Jag skall lägga till den NU! Tack och godnatt.

1 kommentar:

  1. Din nya badhandduk är helt underbar. jag vet!

    SvaraRadera