lördag 25 december 2010

juldagskvällVisst är det vackert med snö, och ljusare än svart vinter, men varför måste det vara så kallt? jag längtar efter två minus, frost i gräset och promenad längs öppet vatten, inte grus och is och snö och bitande kyla, men just i vinter är det ingen idé att längta till Skåne för där är ju värre än här till och med.
Innan jul kände jag att det enda jag ville var att hitta en fin gran, mer skulle inte behövas för julstämningen. Nu står där en näst intill perfekt gran fylld med gamla och nyare glaskulor och glasfigurer. Dessutom blommar amaryllis och jag har smugit in en hyacint i köket (maken tror han är allergisk), den först på många år. Ljusen brinner och granen doftar. Dottern är nöjd med klapparna, maken har fått många böcker och själv skall jag läsa mina nya böcker, äta från mina nya rosa Swedish Grace-skålar, se fram emot nästa års nummer av Hemslöjden och snart köpa upp mina julklappspengar. Är jag tokig om jag köper en fransk plåtburk för våra diskmaskinspluttar? Jag tycker om fina saker till hemmet, det gör mig vardagsglad efter resestress, jobbuppdrag och rutinsysslor.
Jag hade ledigt dagen innan julafton. Kvällen innan började helgen med att jag klädde granen. Mina julförberedelser har annars bestått i att handla lite i saluhallen, göra köttbullar och Janssons frestelse och baka pepparnötter. Vi är inte så vansinnigt mycket för julmat så vi har inte känt att vi behövt göra oss till och fixa så mycket. Ändå blir det bra, bara man gör saker med lite kärlek och extra omtanke, och skippar Mamma Scan. Nu skall jag snart slappa i soffan framför tv:n och se Bruce Springsteen. God kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar