tisdag 7 september 2010

Sommarens bonusprojekt är klart

Som jag med all säkerhet sagt förut här så går det inte så snabbt för mig när jag börjar med ett nytt projekt. Men kors i taket, igårkväll sydde jag klart mitt folkloristiskt inspirerade miniprojekt. Allt började i huvudet med att jag kände att jag ville göra något i lite starkare färger. Rött, blått, brunt, gult med nån slags folkdräktston dök upp på näthinnan. Jag fann några tygbitar från utrensade kollektionshängare, en tygbit som mamma tagit hem till mig från en skräphög på Lapphexornas lokal och några "fintyger" som jag köpt just för att de var fina. I samma veva såg jag på TV hur en person fick lära sig att skära isär, sy ihop och förflytta lappar så hon till slut hade en hög med block. Jag vet inte vad det kallas, men jag gjorde likadant och fick ihop tolv rutor (block), sen var tygerna slut. Jag åkte till Dalarna efter att blocken var klara och köpte lite linne på loppis som jag använde mellan blocken och som baksida valde jag att använda en bit av ett handvävt bolstervar jag köpt på loppis i Simrishamn tidigare i somras.
Mums! Alla delar på plats, maskinkviltning för att få snabbt resultat och ett retroblått småmönstrat tyg som kantning.
Boken jag visar på bilderna ovan köpte jag på Dalarnas Museum i Falun och visar tydligt hur väl min inspiration i huvudet stämde med det jag ville uppnå. Jag plockade fram den i morse för att kolla om de hade någon bild som kändes nära det jag gjort, och det fanns det.
Efter tillfredsställelsen med ett avslutat arbete är det bara att ta tag i de mer evighetslika andra projekten som ligger och tar plats hemma. För er information kan jag meddela att det neonrosa garn jag broderat med tidigare i sommar, tagit slut ungefär en meter för tidigt, och det finns inte längre....nu hoppas jag på att agenten skall få tag på något hos nån annan butik i Sverige...så jag till slut kan sy klart det också.

2 kommentarer:

  1. Jättevacker färgkombination! Samma gäller även din kudde som jag såg på Hexornas möte!
    Ibland är det svåraste just att hitta tyger som "talar" till varandra - själv är jag petnoga med färgnyanser och kan gå länge o leta för att hitta just DET tyget!

    SvaraRadera
  2. Underbara färger! Jättefint!

    SvaraRadera