måndag 28 juni 2010

Beiga golv tycker jag inte om

Ända sedan vi flyttade in, nej tidigare förresten, när jag skulle göra vissa "val" till vår nyrenoverade hyreslägenhet, har jag stört mig på våra golv. Varför kunde jag bara välja på beige med beige och beige med gråblått?
Man bukar ju säga att man blir hemmablind och att man förlikar sig med vissa saker som man inte kan ändra på, men dessa golv kommer aldrig att bli "mina". Jag drömmer om vita golv, ljusgrå golv, mörkgrå golv, mörkbruna golv, svartvitrutiga golv, alla andra mer spännande golv än dessa beige linoleumgolv, eller gulbeige parkettgolv. Se så himla tråkigt och fult det är på dessa bilder från vårt hem. Tyvärr är jag inte heller någon matt-människa som lätt döljer allt...det blir så dammigt och vi har dessutom ett marsvin så hö och spån sopas upp ett par gånger om dagen eftersom vår minsta familjemedlem bor i vardagsrummet.
Jag har alltså inget kärleksförhållande till beige. Kan tycka att svala beige chinos är fint och jag tycker om linnefärg, men den är också kallare, lite gråare, än min hat-beige nyans. Naturfärgat linne är vackert att mixa till det mesta och jag kan nog sträcka mig så långt att om materialen är riktigt bra kan jag nog hitta nåt beige som är fint också, men jag letar inte och längtar inte heller. Jag skall rapportera när jag stöter på något fint i beige och jag måste faktiskt erkänna att jag haft en beige klänning, men den var nog lite mer åt oblekt linne i färgen och det är länge sen. Kolla kolla och berätta om ni håller med eller om ni har bra argument för beige som färg.

1 kommentar:

  1. Ha ha ha, kan inte annat än instämma! Den där mattan hade vi i vår lägenhet i Länsmansgården i köket. Beige är verkligen en trist färg. Lite beror ju på vilken nyans av beige det är förstås. Vi har ett badrumsgolv med 10 x 10 plattor som mixats i olika färger, benvit, beige, choklad och en blek turkos ton. Där gör sig beige riktigt fint faktiskt. Har också en trenchcoat-aktig kappa köpt på 2nd hand från H&M design Viktor&Rolf som jag älskar.
    Annars är det ont om beige här också faktiskt!
    kram kram

    SvaraRadera