söndag 16 juni 2013

Sommarlördag

Nästan hundra Lapphexor for till Småland för att se en utställning av kviltföreningen Sprätthönsen. Tre dagar i juni ställer de varje år ut sina verk på en loge i en gammal lada i Allbo nära Smålandsstenar.
Blommande mossa som växte på kol i en gammal rostig grill

Delar av hönsfamilj bakom utställningsladan

Smörblommor i rostig gammal harv

Välkommen in på logen!
Där fanns mycket fint att se men jag fick framföra allt lust att köpa tyger och eftersom vi efter gemensam lunch i Smålandsstenar där de två bussarna möttes, for vårt sällskap vidare till Tyger och Ting, en välkänd kviltbutik nära Burseryd. Där hängde vackra lapptäcken i deras vildare trädgårdsdel och i deras estetiskt arrangerade trädgårdsrum, och butiken var fulladdad med tyger, sybehör, andra kvilttillbehör och mönster. Många älskar deras egendesignade mönster och färdiga kits som finns att köpa och jag tycker de är verkligen duktiga, även om jag inte direkt faller för deras produkter. Däremot var det inte svår att falla för en bunt med tyger. Jag skulle nöja mig med grå och lite beigeaktiga tyger till bakgrund och mark för mina vykort, men det blev inte riktigt så. Det ena leder till det andra och i slutändan hade jag plockat ihop en fin liten tygpacke plus gröna och dovbeige pärlemorknappar och knappnålar som skall var speciellt bra slipade.
Vad heter denna växt undrade vi okunniga stadsbor

Faluröda hjärtan i rönnen

Alltid lika läcker akleja
Mina nya tyger fotograferade på balkongen i förmiddags:

3 kommentarer:

 1. Vill bara tala om att Du visar så otroligt stämmningsfulla bilder som Du tagit under Ditt besök i Småland.
  Jag var själv både på Allbo loge och hos Tyger & Ting och fick uppleva det fantastiska som Du beskriver så fint här.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snäll och uppmuntrade du är!

   Radera
 2. Hej Elisabet, så vackra bilder och så fin text! Tack så mycket för ditt inspirerande inlägg! Så kul att få se genom någon annans lins vad som finns att skåda här i Småland.
  Blomman heter rödfibbla.
  Mvh.
  Catharina på T&T.

  SvaraRadera