onsdag 2 januari 2013

Tidningsomslagskvilten färdig


Så här blev det och så här började det:
Andra dagen på NQT i Ålborg blev jag så trött i huvudet och ögonen av att titta på lapptäcken och andra kviltar. Jag flydde in till centrum och köpte två danska modemagasin, ELLE och Cover. De blev ögonbad för mig när jag satt och tog lunch på ett litet kafé. Färgerna på ELLE-omslaget triggade igång min färglust och när jag senare kom tillbaks till mässhallarna började jag leta tyger som skulle passa till omslaget. Jag köpte det gulorangerosa klänningstyget plus ett turkos med små gammalrosa prickar i ovala mönster. Efterhand växte idén att jag skulle tolka själva omslaget, inte bara göra något i de färgerna. I höstas grävde jag som vanligt ner mig i mammas tyglager och hittade de flesta tygerna där. Batik, slitna lakan, ränder med rätt rosa och vitt till bokstäverna. Själv hade jag i alla fall en tre fyra tyger jag kunde använda. Strax före jul började jag skära och sy ytan. Mest en lek men bra och lustfylld övning av färg och formsinnet, att titta men inte efterlikna för mycket utan anpassa till mer geometriska former.

4 kommentarer:

 1. Din tidningsomslagskvilt är bland det fräckaste jag har sett på länge. Den var i toppklass enligt min mening. Väldigt personlig kvilt!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående - skitfräck!!
  / kramen! Nina

  SvaraRadera
 3. Tack för er uppskattning. Kul när fler gillar det get man gör!!

  SvaraRadera
 4. Såå rolig idé och sååå väl utfört. Nu har jag ju sett kvilten på riktigt också, den är verkligen grym! Härligt, Elisabet.

  SvaraRadera