lördag 25 augusti 2012

Vad jag har framför mig


Jag måste få klart den här kvilten till senast slutet av oktober och det är många stygn kvar... Vill ha med den på Lapphexornas jubileumsutställning på Surte Glasbruksmuseum i November. Kommer att ta det mesta av min lediga tid och lite till. Jag tror på den, men min dotter tycker den är rörig. kanske har hon rätt.
Det började med att jag plötsligt stod och plockade ihop milt gula, bruna och ljusblå kvilttyger. Färger jag inte brukat välja i något sammanhang. En ny utmaning! Dessa tyger plus lite gammalt från förråden har jag sedan mixat med lite cyklamenlila och kombinerat ihop till stora ringar sydda på tidningspapper, gamla Falukuriren mera bestämt.
Som bakgrund kände jag att jag ville ha toner som bröt bara lite lagom i färgton och hittade ett åttiotals japaninfluerat tryck plus lite underbart Liberty-tyg från sjuttiotalet i mina gömmor och för mina ögon såg jag att ett gammalt Marimekkotyg från 60-talet skulle passa alldeles perfekt som tyg nummer tre. Detta beställde jag dyrt från Stockholm och när det kom föll det hela på plats. Problemet, och en anledning till att det tagit så lång tid, var att Liberty-tyget inte räckte, och det fanns inte som nytryck hos dem heller. Hela projektet lades på is i säkert minst ett år innan jag kom ihåg att jag hade en galen kjol på sjuttiotalet som bestod av volanger sydda av många olika småmönstrade tyger och kanske hade jag använt mitt saknade tyg i den. Jag har en resväska med gamla kläder jag inte kunnat göra mig av med, och där låg denna hemsydda kjol och visst fanns mitt saknade tyg i den. Nu är den isärsprättad och insorterad bland mina övriga kvilttyger och allt Libertytyg är använt. Pusslet med bakgrund och ringar nu på plats och tråcklat och de först ringarna fastsydda. Nio ringar skall dit och sen skall det hela handkviltas på nåt fint sätt som jag inte riktigt har bestämt mig för ännu. Kan bara säga att när det är klar kommer jag att känna mig så nöjd och sen snabbt vilja gå vidare till den blåvita kvliten som jag hoppas skall komma med på en utställning på Mölndals Museum 2013. Mer om det lite senare...

2 kommentarer:

  1. Tack snällaste du för dina kommentarer. Det värmer. Är i slutskedet av en lång period av förberedande av min första separatutställning. Ska bli skönt när det är över..........
    Förresten tycker jag kvilten ser spännande ut......

    SvaraRadera
  2. Jättespännande att se hur det växer fram! Härliga färgkombinationer som inte skulle varit helt självklara för mig, men sååå rätt när man ser dem.
    Kram!
    Nina

    SvaraRadera