fredag 15 april 2011

Slumpmässig estetik


Jag fick lust på gult förra veckan och handlade dessa tulpaner av vår lokala blomsterhandlare. Hon svepte in dem såhär vackert i turkos silkespapper. Ett inspirerande ögonblick av färgkänsla i vardagen.
Annars kan jag för närvarande lätt identifiera mig med Askungen när det kommer till mina kreativa projekt. Jag tänker ut och planerar, utför i huvudet, kanske till och med klipper till och påbörjar. Sen tar tiden slut och det blir "nå ja det får bli en annan gång", som Askungen suckar när hennes krävande systrar ropar ner henne från vinden där hon tagit fram sin mors gamla klänning för att sy om den och kunna gå på bal i slottet. Tiden (och orken) räcker inte till just nu för några större projekt, eller ens några mindre, men jag fortsätter att tänka ut, förändra och planera i huvudet, så slutligen skall väl något komma ur mina händer i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Det finns så mycket som drar i en just nu, för mig är det trädgården! Man bara måste vara där ute, när det äntligen är lite värme och sol.
    Så syningen får vi spara till regniga dagar, kanske.

    SvaraRadera
  2. det kommer Elisabeth, en dag har du tid. tills dess, lägg ribban lägre och satsa på små stunder med små projekt......
    men sluta inte blogga

    SvaraRadera