torsdag 28 april 2011

Oddbirds och Swedish Hasbeens


Jag planerar att åka till Stockholm i mitten av maj. Jag kollade datum med min rara nästan-svägerska på Studio Sankt Paul och hon berättade för mig om Oddbirds senaste projekt. Oddbirds är ett kreativt kollektiv med två helt underbara frontfigurer som utstrålar glädje lust konstnärlighet mod frihet. Ni har säkert hört talas om dem om ni läser inredningstidningar. Alla blir glada av deras framtoning och de gör helt underbara egensinniga produkter som känns helt rätt idag när vi talar så mycket om återbruk och omskapande av redan befintliga produkter och material. Det de får fram är så fräckt och estetiskt tilltalande att ni som håller på med textil eller inredning helt enkelt måste kolla in dem. Trots att de har sin utgångspunkt i Tranemo känns de väldigt internationella. De skulle passa i Amsterdam, London eller varsomhelst där egensinnig kreativitet och kvalitet får utrymme. De jobbar också med styling och skyltning för andra företag både inom inredning och mode. Kolla deras hemsida för inspiration och en liten titt in i deras skapande värld för glad inspiration.
Sköna färger framför mig på TV:n, röda hus med blå dörrar och turkosa träväggar inomhus, gula och roströda höstlöv över fjällandskap i Sapmi. Blå stolar och faluröda väggar i inspelningsstudion.
Jag och dottern var på H&M den 20:e och köpte träskor från Swedish Hasbeens. Jag gillar det märket. Köpte fina svarta förra våren och nu de röda här ovanför. Jag antar att ni förstår att de med snörning är till dottern?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar