tisdag 6 januari 2015

Vad håller jag på med?

Rubrikens fråga känns väldigt relevant eftersom jag nästan helt lyckas undvika att samla mina tankar och skriva ner dem här. Jag tar mig inte tid att formulera mig eftersom min tid är ganska knapp och jag använt kvällarna efter sent jobb, middag och kort familjesamvaro till att framför allt sticka. Den första manin har börjat lägga sig vilket är ganska skönt, för nu tänker jag på att börja kvilta igen och jag har sytt upp tre nya kuddfodral ur min kollektion. I morgon skall de fotograferas. Jag känner mig osäker. Har inte stylat bilder förut men vet hur mycket som krävs även för det enkla att bli bra. Jag och min duktiga fotografvän Anna Littorin skall till KKV (konstnärernas kollektivverkstad) där det finns en del lite slitna men vackra väggar och utrymmen som jag hoppas kan fungera som bakgrund och miljö.
Jag tar med en gammal kontorsstol, en stor glasburk, en vildvuxen slingrande kaktus, kanske ett par stenar plus fem kuddar, så får vi se hur vi gör. Jag har några idéer men vågar ändå inte lita på att det blir bra. I alla fall skall vi försöka få till det så jag får några bilder att skicka ut till eventuella kunder.


För övrigt jobbar jag med Canada Goose Home för vår 2016, säljer garner och saknar pengar. Lever så sparsamt som jag aldrig gjort sen jag började mitt yrkesliv. Tycker väl att just det är sådär.
Jag hann förnya min prenumeration på Selvedge innan firmans sista tillgångar försvann och nyss kostade jag på mig Vogue Living Australia och engelska Vogue för lite ny färg och forminspiration. Visst känns bilden fin i färgtonerna? Lite spännande med de rosabeige och gula tonerna till det grå och lätt turkosgröna. Det behöver bara bli januari så vaknar livsandarna igen och bara vetskapen att dagarna blir länge och ljuset återvänder ger hopp om överlevnad och framtidstro.

1 kommentar:

  1. Spännade miljö att fotografera i, hoppas bilderna blev bra!

    SvaraRadera