fredag 8 augusti 2014

Här finns jag några dagar varje vecka. Välkommen in till STRIKK!


En härlig garnbutik med många fina garner och egendesignade mönster. Dagarna fylls av butiksfix, instagrammande (@strikkdesign, följ oss gärna, jag försöker lägga upp något varje dag jag jobbar...) och många trevliga möten med stick- och virksugna kunder. Även de egna stickidéerna poppar upp hela tiden. Nu måste jag göra klart mitt bomullshalsband. Är inne på sista färgdelen och har köpt tre knappar som jag skall testa med. Blir fint till nästa sommar...

Jag stickar också på en blå mohairtröja med vinbruna mohairboucléärmar, men igår repade jag upp första ärmen och tog bort maskor och började om. Det skall bli bra, inte halvbra, och jag är noga med att notera vad jag gör så där finns ett bra mönster när tröjan är klar.
Nästa tankeprojekt är en RÖD tröja i ett par olika garner. Smala, långa ribbstickade ärmar och polokrage i slätt garn och raka lösa fram- och bakstycken i röd mohair, kanske tillsammans med en tunn tråd ullgarn för fylligheten, kanske rätstickad eller med avigsidan utåt. Så sugen att köra igång, men det tar tid att sticka. Följaktligen blir det inte så mycket lapptäckssytt just nu. Måste igenom denna första uppdämda stickperiod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar