fredag 24 januari 2014

Förförd av Chanel

Igår, efter en inspirerande eftermiddag med fyra trendbyråer (om de kallar sig så fortfarande) som visade och pratade om vad de ser komma till vår/sommar 2015, gick jag hem och tittade på Chanels couture-visning för vår 2014 som finns på deras hemsida. In real life gick den av stapeln i förrgår och det är rätt fantastiskt att man kan sätta sig och titta på den nästan samtidigt som den händer.
Jag hade läst dagen innan (Style Bubble) och hörde också under eftermiddagen att modellerna hade sneakers genomgående och det ville jag se och det var skönt att se dem studsa fram på scenen och småspringa i trapporna, men vad jag blev förförd av var kläderna, färgerna, tygerna, dekorationerna, allt det ljusa, vita och pastelliga. Kanske var där några för många klänningar med korsettliv, men allt kändes ändå så fräscht, läckert, somrigt, drömlikt och fantastiskt utfört. Jag älskar hantverket och fascineras av arbetet som utförs. Couture är en konstart och den är inte ett dugg pompös hos Chanel. Jag tänkte idag att Karl Lagerfelt får bli en förebild för mig när det gäller att inte stagnera och nöja sig, även om man inte är ung längre. Han är helt fantastisk, han är 75 år minst och bara kör på. Jag vill också vara energisk och fortsätta vara åtminstone lite kreativ så länge det bara går! Klippte ur ett citat av Vince Clarke häromdagen där ha sa att ju äldre man blir ju mer upptäcker man att man inte kan, så det gäller att fortsätta vara nyfiken så det man gör fortsätter att hålla sig fräscht. Uppmuntrande tycker jag.
Jag blev också lite kär i Valentinos PaP-kollektion för vår 2014 när jag tittade på den för ett par veckor sedan. Ungt fräscht läckra färger och plagg och fina skor! Så har de även en läderkasse jag drömmer om, Rock Stud i dubbelt läder och ihopsatt med fyrkantiga nitar. Superläcker och antagligen helt our of reach!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar