måndag 12 augusti 2013

Köpt på Festival of Quilts

Mina inköp syns på bilden. Fina trådrullar... inte så konstigt eftersom mitt ressällskap bestod av skickliga kviltare som inspirerade till trådinköp. Ett antal japanska tyger... mer förvånande för det hade jag inte alls tänkt mig att jag skulle köpa. Två garnfärgade Kaffe Fasset-tyger, ett torrfärgat sidenprov från Prag, två bitar sidenorganza och ett "sjögräsmönster" kontrasterar mot de japanska happy-tygerna. Längst fram en liten klenod; utsidan på en vaxmönstrad och indigofärgad babybärsele fråm Miao-folket i södra Kina med små neonrosa och orange broderade pluttar. En frestelse jag inte kunde motstå att lägga presentpengar på. Längst bak syns en aning av något mörkgrått. Det är två nystan tjockt alpacka-garn från TOFT som jag skall sticka en stor sjaltub av. Till de nystanen gick mer presentpengar. De vita härvorna är trasor från gamla sidensaris som jag också tänker sticka något av. Bandet kommer från Ladypool Street, ett område med många restauranger från Mellanöstern och Pakistan. Vi frossade först i band och senare i pakistansk mat. Post-eid-tider, så mycket folk ute och full fart i trafiken. En upplevelse i sig. 
En sammanfattning av våra utställningsdagar i Birmingham: full fart, många intryck och många steg, mycket vackert men också mycket fult och tråkigt. Njutning ena stunden, nollställt nästa stund. Frågetecken och utropstecken om vartannat. En skönt blandad skara av besökare, större åldersspridning än jag trodde, även om säkert 97 procent var kvinnor. Många fina utställningar av sanna textilkonstnärer som jobbar i kviltsfären och tänjer gränser, plus en del inte lika roliga. Rörande täcken från ett par olika områden i Indien där man verkligen kan tala om återbruk.
Slutligen kan jag meddela att jag nu har börjat sy på Lapphexornas utmaning, ett vykort, och naturligtvis med inspiration från dagarna i Birmingham. Jag är inte säker på att det blir så fint, men jag skall föröka få det att se lite läckert ut i alla fall.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det ser ut att vara "spännande" tyger som Du köpt på Din resa till festivalen i Birmingham!

    Dollandesign

    SvaraRadera