onsdag 28 mars 2012

Vacker sjal från älskade dottern

Fick denna vackra sjal helt oväntat. Hade gått och tittat på den i butiken vid ett par tillfällen, men har inga pengar nu, så jag kunde inte köpa den. Bara suckade för den var så vacker!
Så, när jag kom hem häromdagen låg ett litet paket på bordet och i det låg sjalen! Dottern hade tagit av sitt studiebidrag och köpt den " för jag får så mycket av dig...". Blev både rörd och glad och snygg förstås...

torsdag 22 mars 2012

Vad var det jag tänkte på när jag loggade in här?

Har jag gjort något sett något hört något inspirerande? Det var varit väldigt tyst i min kreativa sfär den senaste tiden. Vi gör en mycket långsam rockad hemma. Dottern skall få vårt större arbetsrum och vi skall in i hennes lilla sovrum. Det kräver packning, rensning, så småningom målning och tapetsering och införskaffande av nya bokhyllor. Upp på väggarna upp mot taket så vi får lite plats över till bord och annat. Just nu är vi alltså i limbo, kartonger i vardagsrummet fyllda med böcker, tiskrifter och pärmar, inga inköp gjorda och borrfobin består. Vi behöver hjälp med våra hyllor och får det säkert också men de skall köpas först...
Nu vet jag var jag var i tankarna tidigare idag...Den bästa tiden i en stad är när det vårstädas. När man kan gå på rena ytor, utan grus och smuts. Luften lättar, ljuset återvänder, det känns ordnat och vänligt runt en. Tunnare skor, inte så mycket ylle, ljusa morgnar och eftermiddagar...kanske vaknar kreativiteten då?!
Jag smet från eftermiddagsjobb igår och gick till Textilmuseet i Borås. Där har just öppnat en utställning som visar Ingalill och Lars Sjöberg samling av quiltade sidentäcken från 1700-talet. Ungefär 30 fantastiska täcken i kinesiska sidentyger som ibland varit kjolar innan de fick sitt andra liv. Baksidor i kattuner och linnetyger. Jag kände jag att drogs tillbaks i tiden och förundrades över att de finns kvar idag. Underbart med personer som ser värdet och köper/räddar, tar hand om vårt kulturarv. Utställningen håller på över sommaren så det finns många chanser att se den.

onsdag 7 mars 2012

Nån slags tankevakum?

Just nu låter jag bara allt rulla på...hinner inte orkat inte riktigt nita fast tiden. Så mycket som borde fixas och göras, men svårt att få till det. Inte ens kunde jag hämta ut biljetterna till Madonna när jag hade tid mellan jobb och styrelsemöte i Lapphexorna, för kabeln till Ticnet var AVKLIPPT på Coop Avenyn.
Idag har jag emellertid fått lite kreativt flyt och känner att jag är på rätt väg med Canada Goose Homes vår och sommar 2013-kollektion. I morgon skall vi ha första mötet och sen skall det vara klart om en vecka ungefär så det känna bra. Ingen långbänk denna gång.
I lördags sydde jag en ros på Lapphexornas sylördag. Så fort jag sätter mig och gör något med händerna eller ritar en skiss blir jag så glad och nöjd. Att sy var så himla roligt så nu vill jag göra rosor i alla upptänkliga färger och former. Skönt att bara sy fritt utan mallar och millimeter. Det fixar man till efteråt. Ju mer levande och olika rosorna blir, desto bättre. Tack Patricia för dina tydliga instruktioner!
PS Felet där gult ligger över grönt skall jag sy bort i fållen...
Alla Lapphexor som vill kan möts på Akvarellmuseet i Skärhamn den 1 april och se Anu Tuominens utställning där. Jag hoppas på härlig inspiration!