torsdag 18 augusti 2011

Ny bok om lappsömnad


Jag köper inte ofta böcker om lappsömnad. Mor och jag har en tillsammans av Kaffe Fasset och så har jag nyligen köpt Quilts around the World som är en sammanställning av lappsömnad idag och dess historia, från många områden på vårt klot.
Nu har jag dock köpt en fin liten grundläggande bok med många värdefulla tips och förklaringar av en av mina favoritbloggare, Elizabeth Hartman. Läs hennes Oh, Fransson! och följ hennes roliga och kreativa projekt. Hennes färg och formspråk är inspirerande och boken är en riktigt bra grundbok för nybörjare men även väldigt inspirerande för de som sytt mer och kan mer.
I bakgrunden mitt snart färdigkviltade hexagontäcke. Jag håller på med de sista små cirklarna nu och sen bara kanten kvar. Gud så skönt det skall bli när det är klart!

fredag 5 augusti 2011

Sommartorka?


Häromkvällen kände jag mig helt dränerad och frustrerad efter jobbdag på varmt kontor och lång resa hem.
Morgonen därpå vakande jag med en helt annan känsla, kanske av den sena kvällspromenad jag och dottern tog med hunden.
Jag kviltade lite på hexagontäcket på morgonen, var sen och simmade och handlade frukt och grönt och färskt bröd på hemvägen. Eftermiddagen tillbringade vi läsande och solande i Slottsskogen och avslutade med Caesarsallad och rosevin (jag) och Fanta (dottern) på Villa Belparc. När vi satt där under parasoll i solvärmen kunde vi lika gärna befunnit oss i London eller Paris och jag behövde den känslan just då.
Nu har jag kviltat igenon hela täcket och sitter och fyller i med små cirklar. Sen kantningen...tänk att jag ser slutet på detta arbete som påbörjades 1974.

Jag försöker långsamt arbeta mig igenom vårt arbetsrum. Hur förändra det alltför lilla rummet till något snyggt och funktionellt? Jag har idéer, men det kostar och skall sen genomföras. Började med att sätta upp en liten String pockethylla som jag köpte för ett halvår sedan, men inte i arbetsrummet som ursprungligen var tanken, utan vid vår matplats utanför köket. Där står nu min samling med "snäll" keramik från 40-50-60-talet. Se så fint det ser ut.