fredag 5 augusti 2011

Sommartorka?


Häromkvällen kände jag mig helt dränerad och frustrerad efter jobbdag på varmt kontor och lång resa hem.
Morgonen därpå vakande jag med en helt annan känsla, kanske av den sena kvällspromenad jag och dottern tog med hunden.
Jag kviltade lite på hexagontäcket på morgonen, var sen och simmade och handlade frukt och grönt och färskt bröd på hemvägen. Eftermiddagen tillbringade vi läsande och solande i Slottsskogen och avslutade med Caesarsallad och rosevin (jag) och Fanta (dottern) på Villa Belparc. När vi satt där under parasoll i solvärmen kunde vi lika gärna befunnit oss i London eller Paris och jag behövde den känslan just då.
Nu har jag kviltat igenon hela täcket och sitter och fyller i med små cirklar. Sen kantningen...tänk att jag ser slutet på detta arbete som påbörjades 1974.

Jag försöker långsamt arbeta mig igenom vårt arbetsrum. Hur förändra det alltför lilla rummet till något snyggt och funktionellt? Jag har idéer, men det kostar och skall sen genomföras. Började med att sätta upp en liten String pockethylla som jag köpte för ett halvår sedan, men inte i arbetsrummet som ursprungligen var tanken, utan vid vår matplats utanför köket. Där står nu min samling med "snäll" keramik från 40-50-60-talet. Se så fint det ser ut.

1 kommentar:

  1. Dreglar hejdlöst!! Guu vad fiiiint! Massa fin keramik!!Skulle vilja knycka ett och annat från din hylla om man säger så :-).

    Hoppas din sommar varit skön! Ska vi försöka ta ett nytt försök till en fika i stan någon dag? Mina glin börjar dagis/skola om två veckor och då blir allt "som vanligt igen".
    KRAMIS!

    SvaraRadera