tisdag 27 augusti 2013

Alpackastickat

Här är min sjal av alpackagarnet från TOFT i England. Nu är den klar och skall bara tvättas och formas lite innan det är dags att inviga den. Ja det måste bli lite svalare först, för den är verkligen varm. Passar till den nya galna kappan från Desigual.
Stickorna var helt fantastiskt sköna att arbeta med. trodde inte jag skulle falla för frestelsen att köpa såna dyra utbytbara stickor, men det var värt det, om inte för annat så för känslan när jag stickade.

måndag 12 augusti 2013

Köpt på Festival of Quilts

Mina inköp syns på bilden. Fina trådrullar... inte så konstigt eftersom mitt ressällskap bestod av skickliga kviltare som inspirerade till trådinköp. Ett antal japanska tyger... mer förvånande för det hade jag inte alls tänkt mig att jag skulle köpa. Två garnfärgade Kaffe Fasset-tyger, ett torrfärgat sidenprov från Prag, två bitar sidenorganza och ett "sjögräsmönster" kontrasterar mot de japanska happy-tygerna. Längst fram en liten klenod; utsidan på en vaxmönstrad och indigofärgad babybärsele fråm Miao-folket i södra Kina med små neonrosa och orange broderade pluttar. En frestelse jag inte kunde motstå att lägga presentpengar på. Längst bak syns en aning av något mörkgrått. Det är två nystan tjockt alpacka-garn från TOFT som jag skall sticka en stor sjaltub av. Till de nystanen gick mer presentpengar. De vita härvorna är trasor från gamla sidensaris som jag också tänker sticka något av. Bandet kommer från Ladypool Street, ett område med många restauranger från Mellanöstern och Pakistan. Vi frossade först i band och senare i pakistansk mat. Post-eid-tider, så mycket folk ute och full fart i trafiken. En upplevelse i sig. 
En sammanfattning av våra utställningsdagar i Birmingham: full fart, många intryck och många steg, mycket vackert men också mycket fult och tråkigt. Njutning ena stunden, nollställt nästa stund. Frågetecken och utropstecken om vartannat. En skönt blandad skara av besökare, större åldersspridning än jag trodde, även om säkert 97 procent var kvinnor. Många fina utställningar av sanna textilkonstnärer som jobbar i kviltsfären och tänjer gränser, plus en del inte lika roliga. Rörande täcken från ett par olika områden i Indien där man verkligen kan tala om återbruk.
Slutligen kan jag meddela att jag nu har börjat sy på Lapphexornas utmaning, ett vykort, och naturligtvis med inspiration från dagarna i Birmingham. Jag är inte säker på att det blir så fint, men jag skall föröka få det att se lite läckert ut i alla fall.

Dörrar, portar och gravstenar

Att gå omkring i en ny stad och upptäcka den är spännande. Dag två på vår resa till Birmingham och Festival of Quilts började med en skön promenad genom staden och de först intrycken av stök, fulhet och brist på stadsplan modifierades något när vi kom till den äldre bebyggelsen. Här följer bilder på dörrar, portar och en rörande förfallen kyrkogård. Att vandra i äldre kvarter får mina sinnen att öppnas och kroppen att slappna av efter promenad genom fult själlöst köpcentrum med samma butiker och kedjor som man finner överallt.









Slussport

Slussport

En vandring genom Birmingham, högt och lågt

Nytt och högt utanför vårt hotell

Utsikt frukost dag ett

Stökigt runt Birmingham station

Utsikt frukost dag två

Selfridges

Mitt i centrum

Fin gammal arkad

Äntligen lite fina äldre hus

Plötsligt en känsla av Paris

Vackert avflagad fasad

Jewellery District

Jewellery District

Slitet och ruffligt

Vackert och blommande