söndag 29 juli 2012

Superskön slapparvecka i västra Skåne

Fem dagar med solskyddsfaktor 30 och Jane Eyre av Charlotte Brontë. Både brunare och en läsupplevelse rikare. Sköna flugor att slå ihop. Värmen som varit här har verkligen fått mig att gå ner i varv. Dotter och make och jag har bara softat. Välbehövligt verkligen. Planer har reviderats och nu blir de enda utflykterna Mölle idag, Helsingborg i morgon och Köpenhamn på tisdag. Sen tillbaks till Göteborg och lägenhetens halvkaos. Jag vill bara meddela mina följare att en av hyllorna över arbetsbordet på bilden i inlägget nedan rasade ner när jag satt upp bara lite mer på den, så hyllor i dessa 50-talsväggar verkar bli ett problem att lösa.




Igår tornade mörka moln upp sig och vi väntade oss ett rejält eftermiddagsåskväder, men det gled norrut och senare kom bara en liten skur. Dock fantastiskt dramatiskt när vi var ute en liten promenad i byn. Danmark på andra sidan Öresund kan bara anas vid horisonten...

tisdag 17 juli 2012

Nästa steg är...




...att få dottern att flytta ut sitt sista krafs ur det som nu är arbetsrum. Hon bor i sitt rena fina nya rum och orkar inte ta i gamla ungdomsböcker och halvt utnötta strumpor och näst intill tömda lotion-förpackningar! Jag flyttar in innan hon helt flyttat ut, låda för låda. Känner mig som en mycket motiverad blåslampa. det konstiga är att dottern verkar vara helt opåverkbar av min lust, mitt behov att få komma in mer ordentligt och så snabbt jag kan i rummet! Galet! Jag vill se hur det känns att jobba i rummet med hennes arty romantic Pip Studio-tapet. Nu står och faller allt med vad vi kan fixa för förvaring. Dottern behöver ett avlångt skåp som hon kan förvara kläder i och ha TV på. Det hoppas vi hitta på loppis för att sedan måla och fixa. Sen skall jag slipa och lasera gammal lagerhylla till henne. Vi behöver även bokhyllor i arbetsrummet och jag skall måla en existerande hylla och byrå i rätt grå nyans. typ nån fin pärlgrå sjuttonhundratalsnyans.

tisdag 10 juli 2012

Har jag glömt ord och tankar?

Just tittat tillbaks lite och inser att jag blivit sämre på att samla mina tankar och formulera dem i ord. Nu mest bilder, och inte alltid de bästa. Nytt med Instagram. Efter några inledande bilder upplagda av dottern och någon utan att riktigt ha koll på kvalitén skall jag bättra mig. Har dock lite svårt att se på kameran hur bilderna ser ut. Jäkla dåliga ögon. De stjälper perfektionen. Jag vill inte ångra vad jag lägger upp. För mig viktigt att tänka efter och veta att de bilder jag publicerar är bra och "mina" i stil och innehåll.
Liten tid. Måste fokusera på den långsamma processen att komma i ordning här hemma. Dotterns nya rum ommålat och tapetserat. Tar dock lite tid att få bort allt mitt så hon kan flytta in sitt och ändå har vi en bokhylla kvar att slipa och lasera plus att vi måste gå på loppis och leta skåp/ förvaring till henne efter semestern. Plan att flytta runt i morgon. Sedan fixa arbetsrum i hennes gamla rum trots att vi saknar de colla väggfasta hyllorna. De skall köpas när jag äntligen får betalt för jobb jag gjort tidigare.
Färg till sovrummet inköpt och matchad till tapeter för fondvägg. Sovrummet skall fixas vecka 29. Tapetskarvar skall slipas innan färg och nya tapeter skall upp. Ser fram emot det även om det dammar. Nu god natt för dottern vill ha egen tid.....

Metall och textil utanför och i Palmhuset




EN AV MINA TVÅ ROSOR












Akvarellmuseet...1 april i år...

NATURENS OREDA KONTRA...

...ORDNING OCH STRUKTUR

MAN-MADE FORM AGAINST...

...THE WORK OF NATURE
...jag ligger efter med min dokumentation. Köpte två böcker med Anu Tuominens verk på Akvarellmuseet, utställningskatalogen och en tidigare katalog. Kompletterar varandra. Inspirerar mig.