fredag 18 februari 2011

Trött på svart vitt grått...


...nu behöver jag färg!
Den senaste veckan har jag översköljts med tidskrifter. Vi köpte italienska Vogue, Cover, ett tjockt glossigt magasin som heter LOVE, för första gången Acne Paper, som är så inspirerande och full av mer eller mindre nördiga intervjuer. Huvudtemat är studios av alla möjliga snitt och format. Från gigantiska våningsplan till mentala rum. Jag har fått FORM, Selvedge, Sköna Hem och ELLE interiör för inte så länge sedan. Jag läser och bläddrar. Fick bråttom att läsa ut Kafka på stranden av Haruki Murakami, min japanska favoritförfattare just nu, så jag kan kasta mig in i intervjuer och artiklar och modedreglande. Hade en så bra dag på skolan med studenterna i torsdags. De ger mig mycket och jag hoppas de får det de behöver av mig också, eftersom det är huvudtanken. Skrattade nyss varmt åt Bodil Malmsten hos Skavlan-underbara Bodil med så mycket anarkistisk och egensinnig klokhet bakom lugg och glasögon. Alltid lika levande och med integriteten i behåll. Respekt.

fredag 11 februari 2011

Igår eftermiddag hörde jag koltrasen...


...det var knappt jag trodde mina öron i småregnet. Ett tag trodde jag att någon hade en inspelning som de lade ut, men inte har studenter vid Chalmers tid att fejka koltrast vid sina studentlägenheter, så det var nog en vårlängtande fullt levande koltrast som gav hals. Lite försiktigt och trevande, men full fast drillande.
Ute grått blött eller grått fruset och tid till reflektion finns det inte mycket av just nu...men det kommer det kommer.
Nöjd konstaterar jag att jag har checkat av alla samtal jag skulle ringa igår och idag. Rapport följer till de berörda i vår lapphexstyrelse! God kväll och god natt.